Gyógynövények terhesség elősegítésére

Orvos válaszol rovat
Szakértő véleményét szeretném kérni pár teával kapcsolatban. Több fórumon olvastam, hogy a cickafarkfű tea és a palástfű tea együttes használata serkenti a peteérést, a beágyazódást és a méh működését. Mégpedig olyan módon, hogy a ciklus első felében a cickafarkat, a második felében a palástfűvet kell inni. Ugyanilyen hatásúnak irják a barátcserje teát is, amely a ciklus egész ideje alatt iható. Nagyon sok pozitiv dolgot írnak még a méhpempős méz ezzel kapcsolatos hatásaival is. Kíváncsi lennék szakérő véleményére, melyiket tartja ezek közül a legjobbnak.
2012. 10. 04. | 10:32

Cickafark:A legtöbb gyógynövénykönyv elsősorban a női bajokra, a havi vérzéskor jelentkező görcsös fájdalmakra s más rendellenességekre ajánlja ezt a legelőkön, parlagokon, utak mentén növő, leveléről, fehér virágjáról és szétdörzsölt levelének jellegzetes, erős illatáról könnyen felismerhető évelő növényt. Hogyha fiatal lányoknál a menstruáció orvosi gyógyszerelésre sem áll be a havi rendszerességre, cickafarkkal keverve a palástfű (egyforma mennyiséget véve mindkettőből) egyenesbe hozza a dolgot.

A palástfűnek összehúzó hatása van, igen gyorsan gyógyít, ugyanakkor használják vízhajtóként és szíverősítő szerként is, sebláz, gennyező sebek és elhanyagolt fekélyek esetén is.

Barátcserje: bár nincs hormontartalma, mégis hatást gyakorol a hormonműködésre, különösen az LH-hormon termelésére. Az agyalapi mirigyet „dolgoztatja meg”, így több LH-hormon termelődik. Hála az LH-hormonnak, a progeszteron (sárgatest-hormon) szint is nő a szervezetben, így menstruációs problémák esetén elsősorban azoknak ajánlott, akik elégtelen progeszteron szinttel küzdenek. Emellett a prolaktin-szintet is csökkenti.

Orvosszakértő 2012. 10. 07. | 20:57
close