Koraterhesség

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
Ha minden igaz akkor 5 hét és 4 napja várandós vagyok! Már szinte a kezdetektől fogva éreztem alhasi görcsöket amik teljesen olyanok voltak mint ha meg akart volna jönni. Ha fekvésből felállok akkor néha hirtelen görcsöl! Napi szinten minimum 15-ször van vizeletürítés! Aggódnom kell a görcsök miatt?
-Az normális ha nincs hányingerem?
-Mióta várandós vagyok azóta allergiás vagyok valamire viszket a szemem folyik az orrom és kapar viszket a torkom! Hozzátenném, hogy soha nem volt allergiám! Aggódhatok ez miatt?
-2 hónappal ezelőtt voltam méhnyakrák szűrésen ahol mindent rendben találtak viszont találtak candida gombát amire kaptam canesten combit! Előtte szinte 2 havi rendszerességgel volt problémám gombás fertőzésem.
A kérdésem az lenne, hogy ha a terhesség valamely szakában is újra előjön akkor az okozhat-e bármilyen problémát a magzatnak?
-mi okozhatja ha néha olyan érzésem van mint ha belenyilallna a hüvelyembe?
Elnézést, hogy ennyit kérdezek, de külföldön élek és csak pénteken megyek orvoshoz nem tudom, hogy Angliában milyenek a szülész nőgyógyászok!
2012. 08. 01. | 21:50

Kedves Kérdező!
Az alhasi görcs miatt szakorvosi vizsgálat szükséges.
A vizelet gyakorisága lehet gyulladás,de valószínű a méh növekedés és a hólyagra való nyomóhatása miatt van,ez elmúlik a terhesség növekedésével.
Hüvelyi folyás terhességben gyakori,panasz esetén megfelelő kezelés szükséges,mely a magzatot nem károsítja.
A hüvely nyilallása a terhesség korai tünete lehet.
Szülész szakorvos vizsgálata szükséges.

Orvosszakértő 2012. 08. 02. | 20:44
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close