Méh körüli, alhasi fájdalom

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő!

8. hetes kismama vagyok, gyakori alhasi fájdalmakkal, a méhem körül, két oldalt húzó, feszítő, izomlázszerű érzéssel. Van hogy egész nap érzem ezeket a fájásokat, főleg mikor állok, ülök, ha fekszem jobb egy kicsit, viszont inkább összegörnyedt állapotban. Normális ez a jelenség, vagy valami eltérésre kell gondolni? 6 hetes uh-n rendben volt minden.
Valamint szeretném megkérdezni, hogy kaptam kúpot, mert nem volt jó a hüvelyi ph-m, és mikor raktam fel, akkor éreztem a hüvelyemben egy diónyi nagyságú valamit, ez a méhszáj lehet, normális hogyha felnyúlok érzem?
2012. 08. 24. | 00:19

Kedves Kérdező!
A tapintott képlet, ha orrkeménységű, valóban a méhszáj lehet, ami megnyúlt, szülés utáni szövetek miatt, lejjebb került. Egyenlőre ne foglalkozzon vele, nincs jelentősége, az úgynevezett intim tornát szoptatás befejeztével ajánlott megtanulni és naponta észrevétlenül 10-15 percig akár TV nézés közben gyakorlatozni. Viszont az alhasi fájdalmasságba ne nyugodjon bele, menjen ismételt vizsgálatra, mert gerinc eredetű odasugárzó fájdalom is lehet. Hasüregen belüli bármilyen ok is kizárandó!

Orvosszakértő 2012. 08. 24. | 16:53
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close