Mikor fogant?

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy külföldön élek, jelenleg 24 hetes várandós vagyok (szerintem meg csak 23 leszek), 2010. október 28.án volt az utolsó menzeszem. 5 hetesen volt egy uh, mert majdnem elvetéltem húgyuti fertőzés miatt, mert elkezdtem vérezni, akkor kénytelenek voltak uh.ot csinálni, akkor megfelelt az utolsó menzeszem időpontjának, 7 hetesen (controllon) szintén megfelelt a kicsi az utolsó menzeszem időpontjának, de 14 hetes uh.on már 15 hetes és 3 naposnak felelt meg a kicsi. 23 éves vagyok, 12 éve vagyok vegetáriánus ízületi gyulladásból kifolyólag, azt mondták valószínű az egészséges életmódomnak köszönhetem, hogy ilyen erős a pici, és ilyen gyorsan nő, mert az a vitaminháztartás, ami a szervezetemben van felgyűlve, azt most a kicsi hasznosítja. Azt mondták egyáltalán nem baj, hogy vegetáriánus vagyok, csak igyak sok folyadékot. Soha nem drogoztam, soha nem cigiztem, soha nem ittam, emiatt gyorsabban fejlődik a kicsi a dokik szerint. 2011.03.09.én szerdán voltam 20 hetes uh.on (ami szerintem csak 19 hetes várandóssági hét volt) a kicsi 20 hetes és 2 napos, amit ha visszaszámolunk október 25.re esik. Na már most nem értem, hogy ha az utolsó menzesztől számítják a várandósságot, akkor nekem miért ad ki 3 nappal korábbi eredményt az uh. Pontosan tudom, hogy abban az időszakban október 27.én, és november 3.án voltam együtt a barátommal, a kettő között meg még megvolt az utolsó menzeszem 28.án. Tényleg köszönhető az egészséges életmódomnak az, hogy fejlettebb a kicsi? Akkor most mikor fogant a baba? Köszönöm előre is a válaszát.
Üdvözlettel: ...
2011. 04. 05. | 15:11

Kedves Dóra!
A terhesség korát és a szülés várható időpontját a legkoraibb ultrahangokból lehet eldönteni, ami az Ön esetében az 5 és a 7 hetes. Ha ez ráadásul egybeesik a mensesből számolt terminusnak, akkor biztosan az a szülés várható időpontja. A későbbi UH-k kevésbé pontosan jelzik a terhességi kort.
Az egészséges életmódtól valóban jobban nő a baba. A vegetáriánus étrenddel óvatosan, mert az állati eredetű fehérjékre is szüksége van a fejlődő magzatnak.

Orvosszakértő 2011. 04. 11. | 08:58
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close