Orvos válaszol

Terhes lehet-e2015. 07. 13. | 10:37

Igen, a terhességnek van esélye a leírt tünetek alapján. Azt, hogy jelenleg terhes-e, szakvizsgálattal lehet eldönteni. Vizelet HCG teszt, ultrahang és nőgyógyószati vizsgálat javasolt.

Terhesség és hasmenés a 34. hétben2015. 07. 13. | 10:35

A hasmenés a terhességben mindenképpen széklet tenyésztést és kezelést igényel. Lehet a szülés megindulásának is tünete. Keressen fel szülészeti szakrendelést minél hamarabb.

Terhesség jelei és esélye2015. 07. 13. | 10:34

Pontos százalékos esélyt nem lehet mondani, mekkora a a teherbeesés valószínűsége. A leírás alapján optimális időben voltak együtt, illetve a tünetei is utalhatnak terhességre. Biztos választ egy terhességi teszt elvégzése

Szteroidok hatása?2014. 02. 28. | 12:31

Kedves Kérdező! Alapvetően úgy gondolom, hogy egyeztessenek egy szakorvossal. Egyébként a szteroidok csökkenthetik a spermaszámot, a spermák minőségét nem feltétlenül befolyásolják, kellene egy spermavizsgálat, csak utána lehet biztosat mondani. Minden

Alacsony AFP2014. 02. 24. | 11:02

Kedves Kérdező! Így van, az AFP már elavult, és igen gyakran téves eredményt mutat. A kombinált vérteszt és a genetikai ultrahang sokkal korszerűbb és megbízhatóbb. Konzultáljon nőgyógyászával, szükség esetén keresse

Terhességi székrekedés2013. 12. 30. | 17:12

Kedves Kérdező! Mindenképpen javasolt egyeztetnie egy dietetikussal, a nőgyógyászával és a kezelőorvosával. Általánosan elmondható, hogy a rostban gazdag étrend és a megfelelő folyadékbevitel jót tesz ebben az esetben (is). Javaslom

Derékfájás várandósság alatt2013. 11. 28. | 18:52

Kedves Kérdező! A várandósság alatt alapvetően figyelnünk kell a túlzott megterhelés elkerülésére. Ez kiemelten igaz a hármas ikerterhességre. Javaslom, hogy gondolja át, hogy miképpen tudna kímélőbb életmódot folytatni, többet pihenni,

Fertőzés várandóság alatt2013. 11. 28. | 18:43

Kedves Kérdező! Feltétlenül forduljon nőgyógyászához/kezelőorvosához, hiszen fel kellene tárni a probléma valódi okát (fertőzés?). Ebben az esetben nem elég a fájdalomcsillapítás, kiemelt figyelemmel az állapotára. Jó egészséget!

Második terhesség2013. 06. 23. | 22:29

Kedves Kérdező! Annak eldöntése, hogy ez a fájdalom ártalmatlan csak vizsgálat után lehetséges. Keresse fel a terhesgondozást. Ahol kellő vizsgálat után megfelelő tanácsot kap a továbbiakra.

Terhesség és dohányzás2013. 06. 23. | 22:14

Kedves Kérdező! Kimutatott tény, hogy a dohányzás annak mennyisége arányában szűkíti a lepényi ereket, emiatt a magzat súlyát és fejlődését korlátozza. Ha lehet, a szoptatás végéig legalább szokjon le a

close