Túlsúly és terhesség

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Én 28 éves vagyok és sajnos 120kg. Babát szeretnék, még nem próbálkoztunk a férjemmel, csak tervezgetjük. Teherbe eshetek ilyen túlsúllyal? Gyakran van felfázásom, sokszor fájdalmas a pisilés. Ami nagyon aggaszt, hogy erősen hullik a hajam. Egyszer már kivizsgáltak emiatt, de mindent rendben találtak nálam. "Orvosilag egészséges vagyok". Már régóta próbálok lefogyni, de nem megy. Viszont gyereket mindenképpen szeretnék. Milyen veszélyek fenyegetnek minket, ha teherbe esnék?

2011. 05. 12. | 14:42

Kedves Kérdező!

Önmagában a túlsúly még nem feltétlenül akadálya a teherbe esésnek, de számos szövődmény fellépésének esélyét növeli, pl. toxaemia, terhességi cukorbetegség, koraszülés, stb.
Azt írja, hogy kivizsgálás során egészségesnek találták, de kérdés, hogy mennyire volt alapos a kivizsgálás.Hormonvizsgálat, ultrahang volt? Én mindenesetre javasolnám a fogyókúrát szakember segítségével, így egyrészt könnyebb lesz a teherbe esés, másrészt számos szövődménytől kíméli meg magát és a babát. Táplálkozási tanácsadó fog tudni segíteni vagy obezitológus szakorvos.

Orvosszakértő 2011. 05. 17. | 08:35
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close