Túlzott szappanhasználat

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Körülbelül egy fél éve gombás fertőzésem volt, nem tudtam azonnal orvoshoz menni, így teafa szappannal kezeltem.Meghozta a hatását, később csak kisebb hatóanyagú kúpot kellett felírnia az orvosnak.A túlzott szappanhasználattal azonban úgy érzem, tönkretettem a szeméremajkak körüli nyálkahártyát, mindig csíp, ég, semmilyen hámosítóra nem reagál pozitívan. A férjemmel való együttlétektől is tartottam/tartok, mert fájdalmat okoznak (igaz sokszor csak utólag) síkosító használata ellenére is.Az orvos csak a "lobos hám" megállapítást tette, hámosítót javasolt.Nem használt.
Most 11 hetes kismama vagyok.Erősebb a folyásom, mint előtte, de nem viszket, csak továbbra is kívülről csíp, rettenetesen érzékeny a bőröm. Lactacyd Femina lemosót használok.Érzékennyé váltam volna esetleg arra is?
Milyen problémáról lehet szó? Van-e gyógymód?
2011. 06. 08. | 14:24

Kedves Kérdező!

Egyrészt a nyálkahártya károsodhatott a túlzott szappanhasználat miatt, de az erősebb folyás fertőzésre is utalhat. A hám regenerálására javaslom a Neogranormon külsődleges használatát, a nyálkahártyára dexpanthenol hatóanyagú krémet. A hüvelyi folyás miatt ellenőrizze a hüvely pH értékét.

Orvosszakértő 2011. 06. 09. | 13:11
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close