Terhesség 40. hét

A terhesség 40. hete az utolsó menstruációs ciklus első napjától számolva a negyvenedik hét, körülbelül 38 héttel a fogantatás után járunk. Közeledik a kiírt dátum. Kitartás szükséges az apukának is.

A magzat a 40. hétben

Egy újszülött átlagosan 3.3 kg súlyú, és 51 cm hosszú. A magzatmáz nagy része már eltűnt, a test 15 százaléka zsír, és a mellkas kidomborodik.

Az anyáknál bekövetkező változások

Ne feledje, hogy a kiírt dátum csupán egy becslés, minden baba a maga idejében jön a világra. Legyen jó magához, és próbáljon meg lazítani. A 42. hétig nem számít túlhordásnak a terhesség. Gondoljon a szegény elefántra, aki 23 hónapig terhes!

Amennyiben a baba szoptatását tervezi

Ha még nem tette meg, itt az ideje szoptatós melltartót vásárolni. Ezek a speciálisan tervezett melltartók a kényelmes szoptatást segítik. A terhesség alatt viselésük nem ajánlott, mert nem tudják kellőképpen megtartani a megnövekedett melleket.

Ötletek a leendő apukának

Próbáljon meg aludni az utolsó pár napban, mert később szüksége lesz rá, ha hivatalosan is csatlakozik az alvásmegvonástól szenvedők táborába! Ha a baba késik, minden nap örökkévalóságnak tűnhet. Kitartás apuka! Egy terhesség sem tart örökké!


close