Magzatvíz?

Orvos válaszol rovat
9 hetes kismama vagyok, a 6. és a 7. héten két-három naponta picit piros volt a papír vizelet után, de semmilyen fájdalmam nem volt. Tegnap este egyszer csak kb. 1- 1,5 deci, az elején nagyon világos piros, majd sárgás vízszerű folyadék távozott belőlem egyszerre, minden előzmény nélkül, furcsa szaga volt. Lehetséges, hogy ez a magzatvíz? Ezután lefeküdtem, átaludtam az éjszakát, egyáltalán nem volt és azóta sincs semmilyen görcsöm vagy fájdalmam, kicsi sárgás folyásom van most, de nem viszketek, nem érzek semmit. A kérdésem az lenne, hogy mennyi az esély arra, hogy ez magzatvíz volt, és ha az, akkor az lehetséges-e, hogy az elfolyása után 24 órán át nem történik semmi? (semmi köze nem volt összetételében a vérhez, folyadék és nem váladék volt, pontosan olyan állagú, mint a víz)
Előtte nem csináltam semmit, nem voltunk együtt a kedvesemmel, nem erőltettem meg magam. Jópár órával előtte ültem buszon 15 percet, ezelőtt pedig mentás csokiturmixot ittam.
Azért írom le ezeket, mert tényleg nem csináltam semmit másképp, mint eddig, és nem értem mi történt, miért volt ez. Orvoshoz nem mentem még el, nem tudom mi ez és mit kéne tennem. Holnap tudok orvoshoz menni, de nagyon szeretném, ha megírná nekem, hogy mi lehet ez a folyadék, mert nagyon aggódom.
2012. 04. 05. | 10:09

Kedves Kérdező!
Magzatvíz folyás gyanúja esetén is azonnali nőgyógyászati vizsgálat szükséges. A várakozás növeli a szövődmények előfordulásának a veszélyét.

Orvosszakértő 2012. 04. 06. | 12:32
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close