Hajfestés terhesség alatt

Hajfestés terhesség alatt lehetséges, de mindenképpen kérje ki orvosa tanácsát. Mire figyeljen, ha mégis hajfestésbe kezd?

Napjainkban ez a kérdés a terhes nők nagy százalékát érinti. Sokan már eleve festett hajjal esnek teherbe, és ha a festett hajszín az alaphajszíntől nagyon eltérő, akkor jogosan felmerül az igény egy nőben, hogy szeretné haját befesteni. Közben azonban magzatát sem akarja kitenni semmilyen vegyi ártalomnak.

A hajfestés hatása terhesség alatt

A hajfestés során a hajfesték kis mennyisége beszívódik a bőrbe, általában ez olyan kis mennyiség, hogy nem ártalmas a magzatra. Néhány tanulmány már készült azzal kapcsolatban, hogy milyen hatásai vannak a terhesség előtti és alatti hajfestésnek.

Egy 2005-ben készült tanulmány felvetette azt, hogy az anyai hajfestés és a magzat neuroblastomája között kapcsolat van, bár egyéb tanulmányok ezt nem erősítették meg. A többi elvégzett kutatás szerint nem valószínű, hogy a hajfestés és a magzati idegrendszeri daganatok között kapcsolat lenne.

Hajfestés előtt konzultáljon orvosával

Ha hajfestésre készül, előtte beszéljen gondozó szülészorvosával, lehet, hogy a hajfestés elhalasztását fogja javasolni. Ha a hajfestésbe belekezd, akkor javasolt szabad levegőn vagy nyitott ablak mellett végezni. Ha saját maga festi be haját, húzzon kesztyűt feltétlenül. Ha a hajfesték természetes anyagból készül, mint például a henna, az a legkevésbé ártalmas. Minél gyorsabban végezzen, és a procedúra végén nagyon alaposan öblítse le a fejbőrét.


close