Mi növeli a teherbeesés esélyét?

Előfordulhat, hogy a pár hiába dönti el, hogy jöhet a baba, nem biztos, hogy össze is jön rövid időn belül. De mit tehetünk, ha nem jön össze a vágyott gyermekáldás?

A legbiztosabb módszer a terhesség létrejöttének növelésére az, ha az együttlétet pontosan az ovuláció idejére időzítik a párok, melyben segíthet az ovulációs mikroszkóp.

Az eszköz kezelése könnyen megtanulható és segítségével megállapítható, mikor van a legnagyobb esély arra, hogy a baba megfoganjon.

Fogamzás valószínűsége

Akkor a legnagyobb a fogamzás valószínűsége, ha a lehető legtöbb termékenyítőképes (élő és egészséges) spermium van a petevezetékben a petesejt kiszabadulásakor. Így ideális, ha a leendő szülők, az ovulációt megelőző harmadik napon vannak együtt, egy nap szünettel, melyet ismételt együttlét követ az ovulációt megelőző napon. Az első együttlét azt biztosítja, hogy a hímivarsejtek a megfelelő időben érkezzenek meg, a második pedig azt, hogy a második „hímivarsejt-hullám” friss legyen.

Étrend és életvitel

A kiegyensúlyozott és egészséges életvitel, a rendszeres és egészséges táplálkozás is hozzájárulhat a terhesség esélyeinek növeléséhez. A zab, a teljes kiőrlésű gabona, zöldségek, gyümölcsök segítenek a kiegyensúlyozott szellemi állapot és az energia megőrzésében. A mérsékelt fizikai tevékenységek, a stressz, az alkohol és a koffein fogyasztásának csökkentése, valamint a dohányzás elkerülése növeli a termékenységet, mindkét félnél.

Sokan esküsznek különféle alternatív technikákra, élelmiszerre, és étrend kiegészítőkre, mint például az akupunktúra, az akupresszúra, a zöld tea, vagy épp a méhpempő fogyasztása.

További, ajánlott tartalmunk: Lefogyjunk terhesség előtt?


close