Abortusz

Orvos válaszol rovat
2012.03.12-én volt abortuszom. A hazaengedés után semmilyen információt nem adtak hogyan tovább, csak annyit, hogy 3 hét múlva kontroll vizsgálatra menjek majd vissza.
Kérdéseim:
1, 2012.03.17.-én utaznék Prágába busszal. Merjek elmenni 2 napra? (3nap telt el, és néha barna vérzés, néha meg friss piros vér, de minimális mennyiség.) Elég válságos időn megyek át, idegileg kivagyok, nem csak e miatt, hanem családi dolgok miatt, és sokat sírok, ilyenkor fáj a hasam meg a petefészkem körül, de pár pillanat és elmúlik.

2,Meddig vérezhetek még, amíg normális? Mennyiség, szín, stb (most minimálisan kevés és picit piros és barna vegyesen), de ma reggel 15.-én pisilésnél élénk piros volt a vér, de nagyon minimális.

3, Kell-e valami gyógyszert szednem méh összehúzódásra?

4, Mikor kell körülbelül megjönnie rendesen?

5, Nem ez a legfontosabb, de kb. mikor lehet majd élni szexuális életet?

Tegnap voltam orvosnál, mert első este jött belőlem kb egy 0,5 mennyiségű folyadék, és nagyon megijedtem. Doktor úr azt mondta, hogy minden rendben, és hazaengedett. Kaptam ultrahangra papírt. Oda mennyi idő múlva érdemes mennem? Arra gondoltam utazás előtt, tehát pénteken visszamennék a kórházba, hogy nézzenek meg, hogy minden rendben van-e. Ön szerint jó ötlet?
2012. 03. 15. | 04:10

Kedves Kérdező!
A vérzés egy hétig, 10 napig normális, közepesnél kevesebb mennyiségű az elején, majd barnás pecsételés. Kb. öt hét múlva kell megjönni a mensesnek. Hat hét elteltével, ha minden rendben van a kontrollon, lehet élni szexuális életet.

Orvosszakértő 2012. 03. 22. | 15:18
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close