Terhességi teszt

A terhességi teszt vizeletből mutatja ki a terhességet. Változó a tesztek érzékenysége, 4-5 nappal a menstruáció kimaradása után kimutatható a terhesség.

Mikor és hogyan kell elvégezni a terhességi tesztet? A terhességi tesztet reggel érdemes elvégezni, ilyenkor nagyobb mennyiségű a terhességi hormon a szervezetben, ezért a tesz eredménye pontosabb lesz.

A terhességi tesztet vagy bele kell mártani a vizeletbe, vagy rá kell a vizeletet csepegtetni. Ezután tiszta és vízszintes helyre kell helyezni és a használati útmutató szerinti ideig várakozni – ez néhány percig is eltart. Az eredmény valamilyen csík formájában jelenik meg, és van mindig egy kontroll csík is, ami biztosítja, hogy a teszt működik. Ha ez nem jelenik meg, a tesztünk értékelhetetlen, másikat kell vásárolni.

Ha van kimutatható terhességi hormon a vizeletben, akkor megjelenik a második csík. Egyértelműen pozitív a teszt, ha a kontroll csíkkal megegyező erősségű csík jelenik meg. Ha halványabb a második csík, pár nap múlva a tesztet érdemes megismételni.

Mennyire pontosak a terhességi tesztek?

A terhességi tesztek nagyon pontosak és 100%-ban megbízhatóak. Nem fordulhat elő téves pozitív eredmény. Negatív eredménykor, amennyiben a vérzés továbbra is elmarad, egy hét elteltével meg kell ismételni a vizsgálatot.


close